Biografije autora (četvrta strana)

Danica Bogojević - Srbija

 

Rođena sam 19. maja 1981. godine u Užicu.
Studirala sam arheologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
Trenutno živim i radim u Užicu. Veliki sam ljubitelj klasičnih nauka i starina.
Do sada nisam imala objavljenih dela. Pišem kratke priče, završila sam
jedan roman za koji trenutno tražim izdavača, i radim na svom drugom
romanu.

 

Darija Jovanović - Srbija

Trebalo bi da mi je ime Daria, ali su me zajebali u porodilištu i upisali mi "j", dakle - Darija. Prezime mi je Jovanović. Rođena 2. aprila, 1986te. Kad sam bila klinka, stalno mi je pucao kapilar u desnoj nozdrvi i jela sam malter. Osudjena na ožiljke sa leve strane.
Išla u nižu mužičku i i dan danas žalim što me ćale nije izmlatio kad sam odlučila da je posle 4 ipo godine napustim. U srednjoj sam pocela da duvanim i da se družim sa dečacima jer sam smatrala da je većina devojaka dosadna (i dalje stojim iza toga). Nakon srednje, upisujem višu za dizajn i završavam u roku jer sam inteligentna. Onda upisujem Tehnološki fakultet (jebem li ga što) i dan danas kuburim sa večitih desetak ispita i nije me briga. 
Volim narkomansku muziku, skupljam salvete, mirišljave papiriće i sličice poznatih faca. 
Zaljubljena u mozak Nikole Pejakovića.
Heroji - Dr. Protić, Jaganjac, Kale Gospodar Vremena, Jupiterijanac, Jaran (evo vam kujac obadvoma), Boško Drljić Gandor, Miša Mangup i Boća. I verovatno još neko koga ne mogu da se setim.
Počela da pišem pre 2, 3 godine, ne znam ni sama zašto ni kako. Ništa objavljeno. Pomalo slikam. Lenja. Užasno samokritična. Pogubljena.
 

https://www.youtube.com/watch?v=bJK_T0AzmnQ 

 

Leonardo Škorić - Srbija

Rođen 23.01.1986 u Novom Sadu. Odrastao u Novom Sadu, Veterniku, Čurugu, Bečeju, skoro svugde po Srbiji, do opraštanja od nje i pozdrava s Nemačkom.

Momentalno radi i ide u školu. Boravi od 2001 u Nemačkoj u Badenwürttemberg-u u gradu Ludwigsburg-u.

Piše od 2007. poeziju i kratke priče.

Nema skoro uopšte iskustva sa javnošću po pitanju lirike, osim što je objavljivao neke svoje pesme i priče na poznatim sajtovima kao što su Facebook i YouTube.

Namerava... ili u stvari na putu je sa ozbiljnijim radom na nekim njegovim pesmama za objavljivanje na YouTube-u.       

Dobar broj njegovih radova se može naći na Facebook-u u grupi pod imenom "Lirika" kojoj je on sam autor.

Sporedno, ali vrlo slabo, interesuje se za slikarstvo i druge raznorazne umetnosti.

Bogat srpski rečnik pokušava da stekne čitanjem nekih knjiga i komuniciranjem sa ljudima koji dele isti jezik, srpskohrvatski. 

Greške u gramatici srpskog jezika, ispravlja njegova verenica i buduća žena, Tamara Bojin, koja mu je dobrovoljni savetnik i kritičar.

Veliki interes ima za ratnu(vojnu) a manji interes za političku istorije. Malo više se interesuje za političku sadašnjost i budućnost Balkana a i sveta.

Tokom 3 i po godine pisao je sa kratkim pauzama, tako da je svaka pauza bila i završetak jedne male zbirke. Jedna od njih je "Kada misli guše", ta veoma mala zbirka sadrži i jednu pesmu pod istim nazivom.

Kao što je gore navedeno, do sada ništa nije ozbiljnije u javnosti objavljivao, ovo mu je prvi put.

 

 https://cms.novapoetika.webnode.com