ELEPHANT IN THE ZOO - muzička grupa

12.07.2014 04:03

ELEPHANT IN THE ZOO - najliričniji bend u Srbiji!!!

  

Godinama unazad Dušan Veljković i Aleksandar Hadžić se bave afirmacijom blues i country- folk muzike u Srbiji. U nekoliko navrata imali su muzička proputovanja po Evropi. Svirali su u Nemačkoj, Holandiji, Belgiji...

Došli su na ideju da se autorski izraze i na toj osnovi je započeta saradnja sa Ilić Tomislavom. Posle par jam- session-a, uvidevši da su im slična umetničko- muzička interesovanja, puku saradnju zamenilo je (muzičko) prijateljstvo. Inspirisani dodirom poezije i muzike za kratko vreme fsu formirali zvuk bez žanrovskog određenja. Svoj rad definisu kao "muzičko oslikavanje poezije", s'tim da i muzika shvaćena kao ambijent ili slika utiče na pisanje njihovih autorskih tekstova.
Prve dve pesme gde mozemo čuti koheziju o kojoj je reč su: We wear the mask (Paul Laurence Dunbar) i Stranger (Walt Whitman) koja je adaptacija poeme To You. Snimane su u Sweepunk studiju u Kruševcu. Producent je Zoran Vasić (ZAA, Katabazija), a za snimanje je zaslužan Zlatko Fatzed Petkovic (ZAA, Scarps, Katabazija) koji je i odsvirao bubnjeve. Inače, pesme najavljuju album koji u punom formatu možemo da očekujemo do kraja godine. Album će biti dostupan u fizičkom izdanju kao i free download.

Aleksandar Hadzić je jedan od poznatijih uličnih svirača koji godinama ulepšava ambijent Beograda na radost svih ljudi koji znaju da cene blues i rock muziku.
Dušan Veljković je i solo gitarista poznate kantautorke Ane Ćurcin, predvodnice Amerikana scene u Srbiji.
Ilić Tomislav je i basista benda ZAA, kao i studijski muzičar.

ELEPHANT IN THE ZOO karakteriše snažan, ali liričan i neafektivan zvuk:


 

   

                                                  

Za sve informacije u vezi sa nastupima ELEPHANT-a:

bazapoetika@gmail.com

061 720 62 70

—————

Назадhttps://cms.novapoetika.webnode.com